Un atac de gută poate afecta diferite părți ale corpului

Guta apare atunci când excesul de acid uric se depune sub formă de cristale în formă de ac în țesuturile sau articulațiile corpului. Primul simptom al gutei este durerea chinuitoare și edemul, adesea după boală sau leziuni.  Atacurile ulterioare pot avea loc la și în afara altor articulații. 

În majoritatea cazurilor, mai întâi sunt afectate articulațiile de la picior și genunchi înainte ca boala să devină cronică. 

Semnele unui atac de gută la genunchi sunt:

  • Genunchiul este foarte dureros;
  • Genunchiul poate fi înroșit, umflat și fierbinte la atingere;
  • Genunchiul ar putea fi extrem de sensibil la atingere;
  • Pot apărea alte simptome, precum febra, durerile de cap sau slăbiciunea.

Cât timp poate dura un atac de gută?

În lipsa unui tratament, un atac de gută poate dura de la 3 zile până la 2 săptămâni, până când inflamația se reduce și durerea trece. La nivelul articulației afectate se observă prurit și descuamarea pielii.

Dacă suspectați că aveți gută sau că ați avut un atac de gută, adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil. 

Diagnosticarea și tratamentul precoce al gutei sunt foarte importante în cursul bolii. 

Ați putea fi, de asemenea, interesat de următorul conținut

Ce este guta

Ce este guta

Când valorile acidului uric din sânge cresc peste 6 mg/dl sau 360 μmol/l, acest lucru poate duce la formarea cristalelor de acid uric...

Mai multe informații
Atacul de gută

Atacul de gută

Primul atac de gută are loc de obicei noaptea, fiind declanșat de o creștere bruscă a nivelului de acid uric, de exemplu, după consumul unei mari cantități de carne sau bere…

Mai multe informații