Care sunt simptomele gutei?

Guta apare pe parcursul mai multor ani când concentrațiile de acid uric depășesc 6 mg/dl sau 360 µmol/l. Această fază a bolii este cunoscută sub denumirea de „hiperuricemie” şi nu prezintă careva semne sau simptome.

Primele semne și simptome ale gutei apar adesea în timpul nopții sub forma unui atac de gută la nivelul unei articulații (de obicei, degetul mare).

În timpul unui atac de gută, puteți simți:

  • Durere articulară intensă;
  • Dificultatea de mișcare a articulației afectate;
  • Disconfort persistent, inflamație, edem și roșeață a zonei afectate.

Broșura pacientului cu gută

Aflați mai multe despre gută în „Broșura pacientului cu Gută”.

Descărcați în format PDF

În cazul în care hiperuricemia rămâne netratată, cantități mari de cristale de acid uric se pot acumula în jurul articulațiilor, precum și în regiunea urechii sau țesutul de sub piele – această afecțiune este cunoscută sub denumirea de „tofus gutos” sau „tofus”.

Dacă prezentați un atac de gută sau simptome de gută, vă rugăm să consultați un medic. Medicul dumneavoastră vă va prescrie medicamente adecvate pentru a ameliora durerea și pentru a controla boala. Întrucât atacurile de gută au loc adesea noaptea, nu ezitați să vă adresați serviciului medical de urgență.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de următorul conținut

Complicațiile gutei

Complicațiile gutei

Guta trebuie tratată cât mai curând posibil și în mod consecvent, în caz contrar aceasta poate duce la diferite complicații...

Mai multe informații
Cauzele gutei

Cauzele gutei

Obișnuințele alimentare proaste, lipsa exercițiilor fizice, obezitatea sau excesul de greutate și sindromul metabolic (tensiunea arterială înaltă, diabetul zaharat, colesterolul crescut) și genetica pot provoca guta…

Mai multe informații