Cum se tratează guta acută?

Oricât de dureroasă nu ar fi guta, de obicei aceasta se tratează ușor. Reducerea inflamației este prioritară în timpul unui atac acut de gută. Ulterior, valorile acidului uric trebuie readuse la normal. Modificarea regimului alimentar este, de obicei, primul pas, ulterior este nevoie de medicamente. Prevenirea cronicizării gutei este posibilă, iar complicațiile induse de gută pot fi evitate. Este important ca toate medicamentele prescrise să fie administrate în mod regulat.

Ce fel de medicamente se folosesc?

Alegerea medicamentului se bazează pe posibile  contraindicații (motive pentru care nu trebuie să luați un anumit medicament, de exemplu din cauza altor probleme de sănătate), tratamentul Dvoastră anterior, momentul inițierii terapiei după declanșarea unui atac de gută şi de numărul şi tipul de articulații afectate. Analgezicele și alte medicamente pot fi utilizate pentru tratarea atacurilor acute, prevenirea atacurilor ulterioare și reducerea riscului de complicații ale gutei.

Medicul dumneavoastră 

poate prescrie o doză mai mare de analgezice pentru a stopa un atac acut. 

Tratamentul pe termen lung pentru scăderea permanentă a concentrațiilor de acid uric trebuie inițiat numai după tratamentul inflamației acute.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de următorul conținut

Tratamentul pe termen lung

Tratamentul pe termen lung

Pentru tratamentul pe termen lung al gutei, este important să vă schimbați dieta, să vă reduceți greutatea și să faceți exerciții fizice regulate…

Mai multe informații
Complicațiile gutei

Complicațiile gutei

Guta trebuie tratată cât mai curând posibil și în mod consecvent, în caz contrar aceasta poate duce la diferite complicații...

Mai multe informații