Cum pot fi prevenite complicațiile gutei?

Pentru tratamentul pe termen lung al gutei, este important să vă schimbați dieta, să vă reduceți greutatea și să faceți exerciții fizice regulate. Acest lucru va menține nivelul de acid uric scăzut și va contribui la prevenirea unor noi atacuri de gută.

O altă componentă a acestei asistențe medicale preventive este terapia medicamentoasă pentru scăderea acidului uric, pe care medicul dumneavoastră o poate prescrie. Aceasta constă în medicamente care reduc formarea de acid uric sau îmbunătățesc eliminarea acidului uric.

După eliminarea cristalelor de acid uric,

se observă frecvent dispariția simptomelor și un control eficient al gutei.

Mai multe informații

Scăderea nivelului de acid uric

Concentrațiile de acid uric din sânge trebuie coborâte la nivelul minim țintă de 6 mg/dl (360 mmol/l) pentru a îmbunătăți simptomele gutei, deși se recomandă adesea 5 mg/dl (300 mmol/l) la pacienții care suferă de gută severă. Pentru a preveni reapariția bolii, este important ca terapia de reducere a acidului uric și monitorizarea nivelurilor să continue chiar și după atingerea valorii-țintă. Acest lucru necesită analize de sânge exacte și regulate. În cazurile în care există semne sau simptome permanente (de exemplu, unul sau mai multe tofusuri [noduli de acid uric care se formează în jurul articulațiilor] la examinare), se recomandă o terapie de scădere acidului uric pe toată durata vieții.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de următorul conținut

Dieta pentru gută

Dieta pentru gută

Ar trebui să fiți atenți la conținutul de purine al alimentelor voastre. O reducere semnificativă a alimentelor bogate în purine, cum ar fi carnea, peștele și crustaceele, este extrem de importantă…

Mai multe informații
Tratamentul atacului acut

Tratamentul atacului acut

Oricât de dureroasă nu ar fi guta, de obicei aceasta se tratează ușor. Reducerea inflamației este prioritară în timpul unui atac acut de gută…

Mai multe informații